Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa rybna, zainspirowana fińskimi przepisami. Z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy. Przepis pochodzi z 412 odcinka programu "Ewa Gotuje"
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 49
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 68
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 73
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2686
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 49
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 68
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 73
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2686
Składniki
Białą część pora oraz marchewki pokroić w plastry, cebule i ziemniaki w kostkę. Warzywa podsmażyć na maśle.
Zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, posolić i pod przykryciem gotować przez 10-15 minut.
Dorzucić pokrojone w kostkę ryby (łososia bez skóry). Przykryć i gotować przez 5-10 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną i zagotować. Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem. Delikatnie zakwasić sokiem cytrynowym. Podawać z plasterkiem cytryny.