Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa rybna, zainspirowana fińskimi przepisami. Z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy. Przepis pochodzi z 412 odcinka programu "Ewa Gotuje"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3811
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 230
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3811
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 230
Składniki
Białą część pora oraz marchewki pokroić w plastry, cebule i ziemniaki w kostkę. Warzywa podsmażyć na maśle.
Zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, posolić i pod przykryciem gotować przez 10-15 minut.
Dorzucić pokrojone w kostkę ryby (łososia bez skóry). Przykryć i gotować przez 5-10 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną i zagotować. Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem. Delikatnie zakwasić sokiem cytrynowym. Podawać z plasterkiem cytryny.