Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanowią pyszny dodatek......
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 48
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 33
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 48
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 33
Składniki
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę. W sporym garnku rozgrzać olej, włożyć warzywa i smażyć na średnim ogniu przez około 15 minut.
Następnie dodać przyprawę Cajun, krojone pomidory i wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kolejne 15 minut. Na koniec dodać szyjki rakowe lub krewetki, zagotować. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do misek nałożyć po porcji ugotowanego ryżu, zalać gorącą zupą, posypać posiekaną natką pietruszki.