Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanowią pyszny dodatek......
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1489
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1489
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 604
Składniki
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę. W sporym garnku rozgrzać olej, włożyć warzywa i smażyć na średnim ogniu przez około 15 minut.
Następnie dodać przyprawę Cajun, krojone pomidory i wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kolejne 15 minut. Na koniec dodać szyjki rakowe lub krewetki, zagotować. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do misek nałożyć po porcji ugotowanego ryżu, zalać gorącą zupą, posypać posiekaną natką pietruszki.