Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywna i tłumiąca uczucie głodu na długo.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w średniej grubości plasterki. Wrzucamy je do wrzącego bulionu i gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy do nich jogurt naturalny oraz przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Całą zawartość dokładnie blendujemy. Doprawiamy zupę solą, pieprzem oraz cukrem.
KLUSKI LANE: Do miski wsypujemy mąkę oraz szczyptę soli, wbijamy jajko i wlewamy wodę. Całość dokładnie miksujemy (gdy będzie za gęsta, dodajemy do niej jeszcze trochę wody). W garnku zagotowujemy osoloną wodę i rzucamy na wodę ciasto na kluski. Gdy wypłyną na powierzchnię wody, gotujemy je ok. 2-3 minuty.