Do góry

Zupy Przepis na:

Minestrone

Minestrone

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 605

Znana na całym świecie włoska zupa.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Minestrone

Przygotowanie

  1. Tę zupę musimy ugotować w kolejność takiej jak szybko ugotują się nam poszczególne składniki, żeby na koniec nie otrzymać zupy krem ;)

    A więc na początek siekamy drobno łodygi selera naciowego - można śmiało nawet ze 3 gałęzie na średni garnek (w tej zupie wywar z warzyw jest w zasadzie najważniejszy). Kroimy drobno marchew.

    Na dno garnka wlewamy trochę wody i zaczynamy w kolejności :
    czosnek+ewentualne przyprawy wg. uznania sól etc., następnie seler naciowy i ten musimy dłuższą chwilę pogotować, żeby później go nie chrupać ;) marchewka, ziemniaki, cebula, drobno pokrojona w kostkę cukinia, kurczak, fasola szparagowa, fasola czerwona i makaron kolanka koniecznie na sam koniec. Doprawiamy do smaku oliwą z oliwek, można też kilka tych oliwek wrzucić.



  2. Do smaku ścieramy na wierzch trochę żółtego sera, najlepiej parmezanu.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń