Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Tę zupę musimy ugotować w kolejność takiej jak szybko ugotują się nam poszczególne składniki, żeby na koniec nie otrzymać zupy krem ;) A więc na początek siekamy drobno łodygi selera naciowego - można śmiało nawet ze 3 gałęzie na średni garnek (w tej zupie wywar z warzyw jest w zasadzie najważniejszy). Kroimy drobno marchew. Na dno garnka wlewamy trochę wody i zaczynamy w kolejności : czosnek+ewentualne przyprawy wg. uznania sól etc., następnie seler naciowy i ten musimy dłuższą chwilę pogotować, żeby później go nie chrupać ;) marchewka, ziemniaki, cebula, drobno pokrojona w kostkę cukinia, kurczak, fasola szparagowa, fasola czerwona i makaron kolanka koniecznie na sam koniec. Doprawiamy do smaku oliwą z oliwek, można też kilka tych oliwek wrzucić.
Do smaku ścieramy na wierzch trochę żółtego sera, najlepiej parmezanu. Smacznego :)