Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jest światowy dzień herbaty a więc będzie o herbacie ale nieco mniej znanej bo... Bo kuchnia serwuje dziś OCHAZUKE お茶漬け czyli japońską zupę herbacianą( z Herbaty zielonej) z ryżem a do tego warzywa , odrobina sosu sojowego oraz ryba. Aranżacja dania inspirowana sztuką SHUNGA - to malowane na deskach obrazy o tematyce "łóżkowej" ps. Zarówno potrawa jak i sztuka SHUNGA swój początek i wielką popularność miały w okresie EDO ( lata 1603 - 1868) kiedy powszechnym było czerpanie przyjemności z mijającego czasu życia. ...
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7553
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 42
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257649
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7553
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 42
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257649
Składniki
Ryż należy ugotować a warzywa pokroić i lekko sparzyć. Do zaparzonej herbaty dodać należy sos sojowy, przyprawę Tsyyu , wymieszać i zalać tym wywarem ryż razem z warzywami i grzybkami. Spożywać zanim ostygnie .