Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jest światowy dzień herbaty a więc będzie o herbacie ale nieco mniej znanej bo... Bo kuchnia serwuje dziś OCHAZUKE お茶漬け czyli japońską zupę herbacianą( z Herbaty zielonej) z ryżem a do tego warzywa , odrobina sosu sojowego oraz ryba. Aranżacja dania inspirowana sztuką SHUNGA - to malowane na deskach obrazy o tematyce "łóżkowej" ps. Zarówno potrawa jak i sztuka SHUNGA swój początek i wielką popularność miały w okresie EDO ( lata 1603 - 1868) kiedy powszechnym było czerpanie przyjemności z mijającego czasu życia. ...
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15805
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1520
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15805
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1520
Składniki
Ryż należy ugotować a warzywa pokroić i lekko sparzyć. Do zaparzonej herbaty dodać należy sos sojowy, przyprawę Tsyyu , wymieszać i zalać tym wywarem ryż razem z warzywami i grzybkami. Spożywać zanim ostygnie .