Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita odmiana ulubionej zupy!
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 23
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 293
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2610
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1651
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14409
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 23
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 293
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2610
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1651
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14409
Składniki
W niedzielę specjalnie ugotowałam więcej rosołu aby mieć bazę na zupę. Można wstawić bazę zupy pół godziny wcześniej- 0,5 kg- drobiu lub wieprzowiny. z pokrojonymi w kosteczkę warzywami bulionowymi i zielem i liściem. Rosół zagotowałam, dodałam pokrojone młode ziemniaki i stratą na tarce marchew i pęczak. Gotowałam do miękkości. Pod koniec dodałam starte na grubym oczku ogórki małosolne. Podgotowałam chwilę. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i zupę zabieliłam mlekiem kokosowym. Smak można jeszcze modyfikować wodą z ogórków. Na koniec sprawdziłam jeszcze smak i zupę dopieprzyłam.
Smacznego :)