Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita odmiana ulubionej zupy!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1269
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5253
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1269
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5253
Składniki
W niedzielę specjalnie ugotowałam więcej rosołu aby mieć bazę na zupę. Można wstawić bazę zupy pół godziny wcześniej- 0,5 kg- drobiu lub wieprzowiny. z pokrojonymi w kosteczkę warzywami bulionowymi i zielem i liściem. Rosół zagotowałam, dodałam pokrojone młode ziemniaki i stratą na tarce marchew i pęczak. Gotowałam do miękkości. Pod koniec dodałam starte na grubym oczku ogórki małosolne. Podgotowałam chwilę. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i zupę zabieliłam mlekiem kokosowym. Smak można jeszcze modyfikować wodą z ogórków. Na koniec sprawdziłam jeszcze smak i zupę dopieprzyłam.
Smacznego :)