Do góry

Zupy Przepis na:

Ogórkowa na małosolnych

Ogórkowa na małosolnych

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 13689

Dodano:

Odsłon: 378

Wyśmienita odmiana ulubionej zupy!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórkowa na małosolnych

Przygotowanie

  1. W niedzielę specjalnie ugotowałam więcej rosołu aby mieć bazę na zupę. Można wstawić bazę zupy pół godziny wcześniej- 0,5 kg- drobiu lub wieprzowiny. z pokrojonymi w kosteczkę warzywami bulionowymi i zielem i liściem.

    Rosół zagotowałam, dodałam pokrojone młode ziemniaki i stratą na tarce marchew i pęczak. Gotowałam do miękkości. Pod koniec dodałam starte na grubym oczku ogórki małosolne. Podgotowałam chwilę. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i zupę zabieliłam mlekiem kokosowym. Smak można jeszcze modyfikować wodą z ogórków. Na koniec sprawdziłam jeszcze smak i zupę dopieprzyłam.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń