Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubie zupy owocowe ale ta,ze sliwek smakuje najlepiej.
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4983
Składniki
Ze sliwek wyjąć pestki ,pokroić w paseczki.Do garnka wlać 3 l wody,wrzucic sliwki,dodac gożdziki,cukier waniliowy i cynamon.Gotować około 5-7 minut,wrzucic makaron,zagotować i zdjąć z ognia.
Makaron dojdzie.Dodac cukier i smietanę.Zupa swietnie smakuje zarówno zimna jak i gorąca.
Zupy nie trzeba zagęszczać mąką.Zupe na talerzu posypac odrobina cynamonu.