Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta w przygotowaniu, ale trzeba jej poświęcić chwilę czasu. Jest smaczna i pożywna.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3297
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 103
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 260
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3297
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 103
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 260
Składniki
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, uważając by się nie rozgotowały. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozpuszczonym maśle. Dodać paprykę, lubczyk, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, kminek i podsmażać na małym ogniu przez 20-30 min, by cebula zmiękła. Cebulę należy często mieszać, by się nie przypaliła. Po tym czasie dolać gorącego bulionu. Po zagotowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę odsączoną z zalewy i zgniecione ząbki czosnku. Posolić i popieprzyć do smaku, chwilę podgotować.