Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta w przygotowaniu, ale trzeba jej poświęcić chwilę czasu. Jest smaczna i pożywna.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, uważając by się nie rozgotowały. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozpuszczonym maśle. Dodać paprykę, lubczyk, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, kminek i podsmażać na małym ogniu przez 20-30 min, by cebula zmiękła. Cebulę należy często mieszać, by się nie przypaliła. Po tym czasie dolać gorącego bulionu. Po zagotowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę odsączoną z zalewy i zgniecione ząbki czosnku. Posolić i popieprzyć do smaku, chwilę podgotować.