Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo uwielbiam pieczarki w każdej postaci tak więc dziś ugotowałam zupkę z pieczarkami bez śmietany, bo właśnie takiej nam się zachciało czystej tylko warzywa i dodatki ale to już podam w przepisie.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1126
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8320
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1126
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8320
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i przekrojone na pół serduszka oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości serduszek.
Gdy serduszka są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę liść pora pokrojony oraz pokrojone liście lubczyk - magii, gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie zanim ugotują się do miękkości ziemniaki na patelnię dodać masło i przygotowane pieczarki, podsmażyć je do czasu wyparowania wody.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać przesmażone pieczarki, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, dać ziela i liście laurowe i gotować na wolnym ogniu.
Gdy pieczarki są w sam raz dodać natkę pietruszki i zagotować.
Zupka wyszła bardzo smaczna.