Do góry

Zupy Przepis na:

Pieczarkowa na serduszkach drobiowych.

Pieczarkowa na serduszkach drobiowych.

Autor:

Przepisów i artykułów: 294 Ocena: 1334

Dodano:

Odsłon: 104

Bardzo uwielbiam pieczarki w każdej postaci tak więc dziś ugotowałam zupkę z pieczarkami bez śmietany, bo właśnie takiej nam się zachciało czystej tylko warzywa i dodatki ale to już podam w przepisie.

Składniki

  • 400 g serduszek drobiowych,
  • 1 duża marchew,
  • 2 - 3 korzenie pietruszki,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 6 - 8 ziemniaków,
  • 1 liść pora,
  • 1 łyżka liści lubczyk - magii,
  • 1 łyżka czubata masła.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i przekrojone na pół serduszka oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości serduszek.

  2. Gdy serduszka są już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę liść pora pokrojony oraz pokrojone liście lubczyk - magii, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. W międzyczasie zanim ugotują się do miękkości ziemniaki na patelnię dodać masło i przygotowane pieczarki, podsmażyć je do czasu wyparowania wody.

  4. Jak już ziemniaki są miękkie dodać przesmażone pieczarki, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, dać ziela i liście laurowe i gotować na wolnym ogniu.

  5. Gdy pieczarki są w sam raz dodać natkę pietruszki i zagotować.

  6. Zupka wyszła bardzo smaczna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń