Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie dziś złamanie wszelkich niedzielnych zasad, nie ma rosołu ani schabowego lecz jest szybka pomidorowa gotowa w niecałe trzydzieści minut.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21626
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21626
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Na początek do garnka wlać dwa i pół litra wody, dodać wybraną z mieszanki europejskiej marchew w dwóch kolorach i dodać również tłuszcz gęsi lub z kaczki a jeśli ktoś woli to porcje rosołowe kurze. Całość zagotować na dużym ogniu następnie zmniejszyć ogień chwilę pogotować gdy marchew robi się już miękka a jest to chwila wtedy wsypać dowolny makaron i pogotować na małym ogniu do czasu aż makaron zacznie pęcznieć. W międzyczasie gdy makaron się gotuje w wywarze doprawić przyprawą uniwersalną, dodać majeranek oraz natkę pietruszki i dalej przez chwile gotować.
Gdy wywar z makaronem i resztą składników już się pogotował i dodany makaron jest wystarczająco miękki, dodać koncentraty pomidorowe wsypać łyżeczkę cukru dla podkreślenia smaku. Doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną zamieszać i zagotować na wolnym ogniu. Przygotować śmietanę i wlać ją do lekko gotującej się zupy.
Gdy do zupy wlaliśmy już śmietanę szybkim ruchem łyżki zamieszać i również lekko zagotować sprawdzając makaron czy już jest wystarczająco miękki. Ugotowaną zupę zdjąć z ognia. Podawać jeszcze gorącą ponieważ gdy postoi zacznie makaron bardziej pęcznieć i będzie zupa gęsta ale jeśli ktoś lubi gęste to w niczym nie przeszkadza.