Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam do zapoznania się z banalnym przepisem na najlepszą zupę krem z pomidorów !
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8544
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy , drobno siekamy i szklimy na oliwie ( do zarumienienia , * należy uważać żeby cebula się nie przypaliła , bo nada wtedy naszej zupie goryczy , a tego nie chcemy :D
Przekładamy do dużego garnka , dodajemy pokrojone w kostkę pomidory , koncentrat lub pomidory z puszki , zalewamy bulionem warzywnym ok. 400 ml , Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min
Po tym czasie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku ( opcjonalnie dolewamy więcej wody , zależy jaką konsystencję chcemy uzyskać ) , posypujemy świeżą bazylią / pietruszką . Ja swoja miseczkę urozmaiciłam szczyptą czarnuszki :)