Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam do zapoznania się z banalnym przepisem na najlepszą zupę krem z pomidorów !
Cebulę i czosnek obieramy , drobno siekamy i szklimy na oliwie ( do zarumienienia , * należy uważać żeby cebula się nie przypaliła , bo nada wtedy naszej zupie goryczy , a tego nie chcemy :D
Przekładamy do dużego garnka , dodajemy pokrojone w kostkę pomidory , koncentrat lub pomidory z puszki , zalewamy bulionem warzywnym ok. 400 ml , Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min
Po tym czasie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku ( opcjonalnie dolewamy więcej wody , zależy jaką konsystencję chcemy uzyskać ) , posypujemy świeżą bazylią / pietruszką . Ja swoja miseczkę urozmaiciłam szczyptą czarnuszki :)
Przepis dnia
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delik...
Odsłon: 673411
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 150
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 51
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 85
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 150
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 105
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 52
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 51
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 85
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy , drobno siekamy i szklimy na oliwie ( do zarumienienia , * należy uważać żeby cebula się nie przypaliła , bo nada wtedy naszej zupie goryczy , a tego nie chcemy :D
Przekładamy do dużego garnka , dodajemy pokrojone w kostkę pomidory , koncentrat lub pomidory z puszki , zalewamy bulionem warzywnym ok. 400 ml , Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min
Po tym czasie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku ( opcjonalnie dolewamy więcej wody , zależy jaką konsystencję chcemy uzyskać ) , posypujemy świeżą bazylią / pietruszką . Ja swoja miseczkę urozmaiciłam szczyptą czarnuszki :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 43
Zupa kaszubska
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Odsłon: 253