Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół w nieco innej odsłonie. Z orientalnymi przyprawami, rozgrzewający - idealny na nadchodzącą jesień
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy lub ścieramy - według uznania. Pora kroimy na plasterki. Cebulę przypalamy na ogniu lub płytce. Czosnek przecieramy. Paprykę kroimy na drobną kostkę. Kurze udka gotujemy na wolnym ogniu w wodzie z warzywami i przyprawami. Po ok 40 minutach wyciągamy udka i obieramy. Kawałki kurczaka wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę, a w tym czasie możemy przygotować makaron Chow Mein zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rosół podajemy gorący, posypany szczypiorkiem. Smacznego