Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół w nieco innej odsłonie. Z orientalnymi przyprawami, rozgrzewający - idealny na nadchodzącą jesień
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy lub ścieramy - według uznania. Pora kroimy na plasterki. Cebulę przypalamy na ogniu lub płytce. Czosnek przecieramy. Paprykę kroimy na drobną kostkę. Kurze udka gotujemy na wolnym ogniu w wodzie z warzywami i przyprawami. Po ok 40 minutach wyciągamy udka i obieramy. Kawałki kurczaka wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę, a w tym czasie możemy przygotować makaron Chow Mein zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rosół podajemy gorący, posypany szczypiorkiem. Smacznego