Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3536
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4213
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 385
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3536
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4213
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 385
Składniki
Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować. Zmniejszyć źródło ciepła na najmniejsze i bardzo dokładnie łyżką cedzakową zebrać ścięte białko (tzw. szumowiny). Dodać liść laurowy, trzy ziarnka ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem 3/4 godziny. Następnie dodać cebulę w łupince (zapewni piękny kolor) i obraną włoszczyznę. Gotować następne 3/4 godziny. Na koniec doprawić solą i zmielonym pieprzem. Bardzo ważne jest, aby solić na końcu, gdyż sól zamyka pory w mięsie i utrudnia wydobywanie się smaku do bulionu. Podawać z makaronem, pokrojoną marchewką i natką pietruszki.