Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1591
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232006
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1591
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232006
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5083
Składniki
Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować. Zmniejszyć źródło ciepła na najmniejsze i bardzo dokładnie łyżką cedzakową zebrać ścięte białko (tzw. szumowiny). Dodać liść laurowy, trzy ziarnka ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem 3/4 godziny. Następnie dodać cebulę w łupince (zapewni piękny kolor) i obraną włoszczyznę. Gotować następne 3/4 godziny. Na koniec doprawić solą i zmielonym pieprzem. Bardzo ważne jest, aby solić na końcu, gdyż sól zamyka pory w mięsie i utrudnia wydobywanie się smaku do bulionu. Podawać z makaronem, pokrojoną marchewką i natką pietruszki.