Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3512
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 239
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3512
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 239
Składniki
Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować. Zmniejszyć źródło ciepła na najmniejsze i bardzo dokładnie łyżką cedzakową zebrać ścięte białko (tzw. szumowiny). Dodać liść laurowy, trzy ziarnka ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem 3/4 godziny. Następnie dodać cebulę w łupince (zapewni piękny kolor) i obraną włoszczyznę. Gotować następne 3/4 godziny. Na koniec doprawić solą i zmielonym pieprzem. Bardzo ważne jest, aby solić na końcu, gdyż sól zamyka pory w mięsie i utrudnia wydobywanie się smaku do bulionu. Podawać z makaronem, pokrojoną marchewką i natką pietruszki.