Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa Wachowicz lubi sięgać po tradycyjne przepisy. Jednym z nich jest prosta, sycąca i niezwykle smaczna zupa scypa. Do jej przygotowania potrzeba jedynie prostych i łatwo dostępnych składników, takich jak maślanka i ziemniaki. Przyda się również masło, czosnek i koperek. Przepis pochodzi z 548. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2087
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1967
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2087
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1967
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku.
W drugim garnku podgrzać maślankę (nie gotować). Dodać mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Wlać do maślanki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Dodać odcedzone ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.
Na talerzu dodać zezłoconą cebulę.