Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa Wachowicz lubi sięgać po tradycyjne przepisy. Jednym z nich jest prosta, sycąca i niezwykle smaczna zupa scypa. Do jej przygotowania potrzeba jedynie prostych i łatwo dostępnych składników, takich jak maślanka i ziemniaki. Przyda się również masło, czosnek i koperek. Przepis pochodzi z 548. odcinka programu "Ewa gotuje".
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 217
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16987
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 944
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 217
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16987
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 944
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku.
W drugim garnku podgrzać maślankę (nie gotować). Dodać mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Wlać do maślanki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Dodać odcedzone ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.
Na talerzu dodać zezłoconą cebulę.