Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podam przepis na najszybszą zupę – krem z pomidorów, bez obierania i krojenia warzyw, bez brudzenia miliona garnków, z dużą porcją białka, a do tego pyszną i zdrową, do przygotowania w niecałe 10 minut. Zachęcam do przygotowania takiej zupy właśnie w tym okresie, będzie to dużo lepsze od zjedzenia „byle czego” w biegu. Z przepisu wychodzą dwie duże porcje, można je zjeść zarówno na obiad, jak i kolację. Zapraszam po przepis ????
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1504
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1504
Składniki
W garnku z grubym dnem lub na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory i dolewamy wodę (do pożądanej przez nas konsystencji), gotujemy do zawrzenia. Dodajemy przyprawy (u mnie sól himalajska, ksylitol, papryka słodka i chili, pieprz ziołowy, bazylia, oregano) i blendujemy na gładko. Podajemy z mozzarellą, pietruszką oraz np. grzankami z pesto. Smacznego