Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podam przepis na najszybszą zupę – krem z pomidorów, bez obierania i krojenia warzyw, bez brudzenia miliona garnków, z dużą porcją białka, a do tego pyszną i zdrową, do przygotowania w niecałe 10 minut. Zachęcam do przygotowania takiej zupy właśnie w tym okresie, będzie to dużo lepsze od zjedzenia „byle czego” w biegu. Z przepisu wychodzą dwie duże porcje, można je zjeść zarówno na obiad, jak i kolację. Zapraszam po przepis ????
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 957
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 420
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 274
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 957
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 420
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 274
Składniki
W garnku z grubym dnem lub na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory i dolewamy wodę (do pożądanej przez nas konsystencji), gotujemy do zawrzenia. Dodajemy przyprawy (u mnie sól himalajska, ksylitol, papryka słodka i chili, pieprz ziołowy, bazylia, oregano) i blendujemy na gładko. Podajemy z mozzarellą, pietruszką oraz np. grzankami z pesto. Smacznego