Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna, pikantna zupa z krewetkami i kurczakiem oraz mleczkiem kokosowym.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Składniki
Do bulionu dodajemy pokrojną w paseczki marchew i suszone grzyby mun. Gotujemy. W tym czasie makaron należy namoczyć w zimnej wodzie przez 10 minut.
Krewetki przelewamy wrzątkiem. Cebule, czosnek, papryczkę kroimy. Następnie na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy składniki. Smażymy około 3 minut. Po czym wrzucamy do bulionu.
Pierś z kurczaka należy pokroić w paseczki, przyprawić solą i ostrą papryką. Smażymy i wrzucamy do zupy.
Dodajemy starty korzeń imbiru i namoczony wcześniej makaron. Do smaku dodajemy sos sojowy.
Do zupy wlewamy mleko kokosowe. Wszystko doprawiamy do smaku, solą lub sosem sojowym. Następnie na talerzu posypujemy szczypiorkiem lub kolendrą. Smacznego