Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i dużą ilością mleczka kokosowego. PRzepis można potraktować jako bazę i eksperymentowac ze składnikami ( no kurczak zamiast krewetek, szpinak zamias t pak choi)
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 94
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 92
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 91
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 94
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 92
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 91
Składniki
Cebulę pokroić w plasterki, czosnek roznieść nożem. Mleko kokosowe wlać do garnka wraz z rosołkiem, dodać trawę cytrynową, liście limonki, cebulę i czosnek – gotować 20 minut. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, kapustę obrać z listków.
Zupę przecedzić na sitku albo wyjąć z niej wszystko za pomocą durszlaka, pozostawiając sam płyn. Do płynu dodać pieczarki i kapustę ( szpinak), gotować 5 minut. Dodać krewetki i gotować kolejne 5 minut. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na koniec dodać sos sojowy, rybny, cukier i sok z limonki. Podawać z makaronem, posypane kolendrą i polane sosem chilli/posypane pokrojonym chilli.