Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i dużą ilością mleczka kokosowego. PRzepis można potraktować jako bazę i eksperymentowac ze składnikami ( no kurczak zamiast krewetek, szpinak zamias t pak choi)
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 266
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 423
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1356
Makaron z karczochami w kremowym sosie po Sycylijsku.
Odsłon: 266
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 423
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1356
Składniki
Cebulę pokroić w plasterki, czosnek roznieść nożem. Mleko kokosowe wlać do garnka wraz z rosołkiem, dodać trawę cytrynową, liście limonki, cebulę i czosnek – gotować 20 minut. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, kapustę obrać z listków.
Zupę przecedzić na sitku albo wyjąć z niej wszystko za pomocą durszlaka, pozostawiając sam płyn. Do płynu dodać pieczarki i kapustę ( szpinak), gotować 5 minut. Dodać krewetki i gotować kolejne 5 minut. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na koniec dodać sos sojowy, rybny, cukier i sok z limonki. Podawać z makaronem, posypane kolendrą i polane sosem chilli/posypane pokrojonym chilli.