Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z moich ulubionych zup, zajadałem się nią w zaułkach w dzielnicy Pratunam, w Bangkoku w 2018 roku. Niedawno podawałem już przepis na tę zupę, dziś wersja druga przepisu. Różni się on od wersji nr jeden dodaniem bulionu, mleka oraz tajskiej bazylii.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 36
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 26
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 73
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 256
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 36
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 26
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 73
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 256
Składniki
Do garnka wlewamy bulion oraz pozostałe składniki (trawę cytrynową, liście kaffir, galangal, szalotkę i pieprz). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień na średni i gotujemy min. 20 minut. Następnie dodajemy pastę chili i gotujemy kolejne 5 minut.
Zdejmujemy z ognia, i odcedzamy, tak aby w garnku pozostał sam bulion.
Doprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Do bulionu wrzucamy grzyby oraz mleko i gotujemy przez 4-5 minut. Zdejmujemy z ognia i podajemy, dekorując pomidorkami, chili i kolendrą.