Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas na żurek nastawiony! za 3-5 dni można będzie go schować do lodówki, by na Wielkanoc ugotować najlepszy domowy żurek - gęsty, aromatyczny, doprawiony, z jakiem i kiełbaską... Już nie mogę się doczekać:) Zakwas najlepiej robić w kamionce, ale nadaje się również słoik, naczynie trzeba wyparzyć przed zalaniem zakwasu.
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszny i prosty w przygotowaniu....
Odsłon: 588
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 133
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2459
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 133
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2459
Składniki
W słoiku wymieszać mąkę z wodą, dodać ziele, obrany czosnek i liście,wrzucić kromkę chleba, słoik zawiązać gazą i pozostawić na blacie kuchennym na ok 3-5 dni (nie na słońcu). Ukiszony zakwas powinien mieć charakterystyczny zapach i kwaśny smak. Słoik zakręcić, przechowywać w lodówce do 2 tygodni (dłużej nie próbowałam).
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa Chrzanowa z jajkiem i skwarkami z boczku
Zupy
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Zupy
Perły Japońskie - "Perles du Japon"
Zupy
Flaczki z boczniaków
Zupa Chrzanowa z jajkiem i skwarkami z boczku
Smaczna zupa chrzanowa idealna na święta podana z jajkiem i skwarkami smażone...
Odsłon: 58
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Przepis na Polski a'la Ramen, zupa która ma w sobie drugie danie :)
Odsłon: 84