Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas na żurek nastawiony! za 3-5 dni można będzie go schować do lodówki, by na Wielkanoc ugotować najlepszy domowy żurek - gęsty, aromatyczny, doprawiony, z jakiem i kiełbaską... Już nie mogę się doczekać:) Zakwas najlepiej robić w kamionce, ale nadaje się również słoik, naczynie trzeba wyparzyć przed zalaniem zakwasu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10406
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3037
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2134
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 827
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10406
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3037
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2134
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 827
Składniki
W słoiku wymieszać mąkę z wodą, dodać ziele, obrany czosnek i liście,wrzucić kromkę chleba, słoik zawiązać gazą i pozostawić na blacie kuchennym na ok 3-5 dni (nie na słońcu). Ukiszony zakwas powinien mieć charakterystyczny zapach i kwaśny smak. Słoik zakręcić, przechowywać w lodówce do 2 tygodni (dłużej nie próbowałam).