Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny barszcz wigilijny powinien być na domowym zakwasie z buraków. Zakwas możemy zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Mój zakwas nadaje się do barszczu jak i do picia.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 681
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3324
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 881
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 681
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3324
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4105
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 881
Składniki
Buraki obrać, umyć, pokroić na plasterki, włożyć do wyparzonego słoika lub jeżeli macie do kamiennego naczynia. Dodać czosnek, wszystkie przyprawy i zaleć ciepłą przegotowaną wodą. Słoik przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym, zabezpieczyć gumką recepturką. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 – 5 dni. Po tym czasie kwas przelać do butelek i przechowywać w lodówce.