Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny barszcz wigilijny powinien być na domowym zakwasie z buraków. Zakwas możemy zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Mój zakwas nadaje się do barszczu jak i do picia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2400
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421588
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2114
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2400
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421588
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2114
Składniki
Buraki obrać, umyć, pokroić na plasterki, włożyć do wyparzonego słoika lub jeżeli macie do kamiennego naczynia. Dodać czosnek, wszystkie przyprawy i zaleć ciepłą przegotowaną wodą. Słoik przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym, zabezpieczyć gumką recepturką. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 – 5 dni. Po tym czasie kwas przelać do butelek i przechowywać w lodówce.