Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny barszcz wigilijny powinien być na domowym zakwasie z buraków. Zakwas możemy zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Mój zakwas nadaje się do barszczu jak i do picia.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10958
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 209
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 365
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10958
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 209
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 365
Składniki
Buraki obrać, umyć, pokroić na plasterki, włożyć do wyparzonego słoika lub jeżeli macie do kamiennego naczynia. Dodać czosnek, wszystkie przyprawy i zaleć ciepłą przegotowaną wodą. Słoik przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym, zabezpieczyć gumką recepturką. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 – 5 dni. Po tym czasie kwas przelać do butelek i przechowywać w lodówce.