Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny barszcz wigilijny powinien być na domowym zakwasie z buraków. Zakwas możemy zrobić kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Mój zakwas nadaje się do barszczu jak i do picia.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14867
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3447
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14867
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2889
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3447
Składniki
Buraki obrać, umyć, pokroić na plasterki, włożyć do wyparzonego słoika lub jeżeli macie do kamiennego naczynia. Dodać czosnek, wszystkie przyprawy i zaleć ciepłą przegotowaną wodą. Słoik przykryć ściereczką lub ręcznikiem papierowym, zabezpieczyć gumką recepturką. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 – 5 dni. Po tym czasie kwas przelać do butelek i przechowywać w lodówce.