Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świętokrzyska zalewajka to zupa, którą babcia gotowała od zawsze w piątki. Zawsze była taka sama w smaku, ponieważ babcia robiła sama zakwas a mąkę miała z młyna.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Składniki
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, dodać przyprawy i zgotować do miękkości w 2 litrach wody 15 minut. W międzyczasie wysmażyć pokrojone w kostkę kiełbasę, cebulę, boczek i słoninę. Dodać do gotujących się ziemniaków. Miękkie ziemniaki zalać żurem, doprawić śmietaną i pieprzem.