Do góry

Zupy Przepis na:

Zielona zupa-krem z groszkiem ptysiowym

Zielona zupa-krem z groszkiem ptysiowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7889

Dodano:

Odsłon: 1930

Smaczna zupa warzywna. Serdecznie polecam.

Składniki

  • około 400 g zielonego groszku
  • 1 por
  • 1 bulwa selera
  • 1 pietruszka
  • 100 g groszku ptysiowego
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, 4 kulki ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżka "Vegety"
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zielona zupa-krem z groszkiem ptysiowym

Przygotowanie

  1. Por, seler i pietruszkę umyć i obrać. Następnie pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać 1,5-2 l wody. Dorzucić pokrojone warzywa i zielony groszek. Dodać przyprawy. Od chwili zagotowania zupę trzymać na gazie około 25-30 minut. Po ugotowaniu zblendować. Ponalewać do miseczek lub talerzy. Posypać groszkiem ptysiowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń