Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku niedźwiedziego, pokrzywy i szczawiu.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54261
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 571
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5660
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54261
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 571
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5660
 
         
         
                Składniki
Masło rozgrzać w garnku. Na gorącym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki oraz cebulę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek i pokrojony w plastry kawałek pora. Zalać wodą. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać pokrojony seler naciowy oraz posiekany szczaw, pokrzywy i czosnek niedźwiedzi. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Podawać z przekrojonym na pół jajkiem, śmietaną i posiekaną dymką.