Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planując zupę fasolową trzeba dzień wcześniej namoczyć fasolę w wodzie na noc, lub użyć gotowej ze słoika.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4554
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29498
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18993
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 838
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4554
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29498
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18993
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 838
Składniki
Fasolę "Piękny Jaś" namaczamy w wodzie na całą noc lub korzystamy z fasoli z puszki lub słoika. Odcedzamy i gotujemy ok. godziny do miękkości. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, czosnek. Po chwili dodajemy pocięte warzywa korzeniowe oraz poszatkowanego pora. Podsmażamy chwilę. Przekładamy fasolę z garnka w którym się gotowała wraz z wodą, dodajemy przyprawy. Gotujemy ok. 20 minut aż warzywa będą miękkie. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy rozmrożony szpinak. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron, przelany zimną wodą ( makaron gryczany gotowałam w osobnej wodzie, ponieważ woda jest bardzo kleista.