Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zupka na rozgrzewkę:)
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 61
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 706
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 136
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 61
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 706
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 461
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 136
Składniki
W wodzie gotujemy 2 kostki rosołowe (wg ilości na opakowaniu). Gdy bulion jest już gotowy, dodajemy podzielone na kwiatki brokuły i gotujemy na małym ogniu. Gdy brokuły są miękkie, zaciągamy śmietanką, doprawiamy wg uznania.
To szybka i łatwa zupka, a brokuły są tak pyszne, że samą swoją obecnością nadają zupce wykwintności:)