Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 75
Smaki Grecji!
Odsłon: 115
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2124
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 75
Smaki Grecji!
Odsłon: 115
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2124
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w paseczki ,włożyć do wody wraz z grzybkami mun i pokrojoną w słupki marchewką. Dodać czosnek ,sól ,łyżkę sosu sojowego. W moździerzu rozdrobnić kmin rzymski ,pieprz czarny ziarnisty ,wrzucić do zupy. Dodać odrobinę kurkumy i curry . Gotować 10 min. W tym czasie poszatkować kapustę pekińską. Z zupy wyciągnąć grzybki i pokroić w paseczki. Ponownie wrzucić do zupy wraz z kapustą pekińską i osączonymi pędami bambusa. Gotować do miękkości kapusty ,ok. 5 min. Doprawić do smaku startym imbirem ,cynamonem i rozbitą w moździerzu kolendrą i goździkiem. Opcjonalnie można dosypać łyżkę posiekanej natki pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym ,szerokim (5 mm).