Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254718
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1894
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8448
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 807
Polecam.
Odsłon: 1561
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254718
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1894
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8448
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 807
Polecam.
Odsłon: 1561
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w paseczki ,włożyć do wody wraz z grzybkami mun i pokrojoną w słupki marchewką. Dodać czosnek ,sól ,łyżkę sosu sojowego. W moździerzu rozdrobnić kmin rzymski ,pieprz czarny ziarnisty ,wrzucić do zupy. Dodać odrobinę kurkumy i curry . Gotować 10 min. W tym czasie poszatkować kapustę pekińską. Z zupy wyciągnąć grzybki i pokroić w paseczki. Ponownie wrzucić do zupy wraz z kapustą pekińską i osączonymi pędami bambusa. Gotować do miękkości kapusty ,ok. 5 min. Doprawić do smaku startym imbirem ,cynamonem i rozbitą w moździerzu kolendrą i goździkiem. Opcjonalnie można dosypać łyżkę posiekanej natki pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym ,szerokim (5 mm).