Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1555
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1555
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1378
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1273
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w paseczki ,włożyć do wody wraz z grzybkami mun i pokrojoną w słupki marchewką. Dodać czosnek ,sól ,łyżkę sosu sojowego. W moździerzu rozdrobnić kmin rzymski ,pieprz czarny ziarnisty ,wrzucić do zupy. Dodać odrobinę kurkumy i curry . Gotować 10 min. W tym czasie poszatkować kapustę pekińską. Z zupy wyciągnąć grzybki i pokroić w paseczki. Ponownie wrzucić do zupy wraz z kapustą pekińską i osączonymi pędami bambusa. Gotować do miękkości kapusty ,ok. 5 min. Doprawić do smaku startym imbirem ,cynamonem i rozbitą w moździerzu kolendrą i goździkiem. Opcjonalnie można dosypać łyżkę posiekanej natki pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym ,szerokim (5 mm).