Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam już przeróżne zupy dyniowe - ta jest wyjątkowa, ponieważ jest i trochę na ostro i trochę na słodko, a ta figowa salsa... No niespotykane smaki ;)
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 212
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 641
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 212
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 641
Składniki
Dynię kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy nasiona. Układamy na blaszce. Szalotki obieramy i kroimy na ćwiartki. Warzywa smarujemy oliwą. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy dynię i cebulę ok. 40 minut. Wyjmujemy i studzimy.
Wystudzone warzywa wrzucamy do garnka. Dodajemy obrane gruszki (z usuniętymi nasionami), starty imbir, czerwoną paprykę, kolendrę i gałkę. Całość zalewamy wodą.
Następnie blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podgrzewamy.
Figi myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki - dodajemy miętę i zalewamy niewielką ilością octu balsamicznego. Całość mieszamy. Gorącą zupę wlewamy do miseczek i posypujemy figową salsą.