Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa Ewy Wachowicz to ciekawa i wyrazista propozycja na pierwsze danie. Charakteryzuje się bogatym i mocnym smakiem wywaru na kościach i żeberkach. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw strączkowych.
Dzisiaj chciałabym zaproponować zupę z fasoli białej. Zupa jest bardzo pożywn...
Odsłon: 570
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1034
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 347
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27953
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 33
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 63
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1034
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 347
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27953
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 33
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 63
Składniki
Fasolę zalej wodą i trzymaj przez co najmniej 12 godzin. Po tym czasie opłucz ją i odcedź. Żeberka lub kości oraz fasolę włóż do garnka. Zalej wodą tak, by lekko przykrywała składniki. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj przez ok. 1 godzinę, pilnując, by zawartość garnka zawsze była przykryta wodą.
Ziemniaki, pietruszkę i seler obierz, a następnie pokrój w kostce. Ugotuj w litrze wody, w osobnym garnku do miękkości warzyw. Dodaj majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Połącz ze sobą oba wywary.
Boczek pokrój w paseczki lub kostkę. Usmaż na patelni do całkowitego wytopienia tłuszczu. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i smaż razem do zezłocenia. Dodaj łyżkę mąki i dobrze ją rozprowadź, tworząc zasmażkę.
Na patelnię z gotową zasmażką wlewać po 1 łyżce zupy, cały czas mieszając, by nie zrobiły się grudki. Kiedy mąka będzie już dobrze rozprowadzona w kilku łyżkach, przelej zawartość patelni do garnka. Dobrze wymieszaj i zagotuj. Zupę fasolową podawaj z podpiekanym pieczywem, udekorowaną liśćmi natki pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Krem z dyni
Zupy
Zupa z serków topionych
Zupy
Pomidorówka z tajską nutką smaku
Zupy
Zupa naleśnikowa
Krem z dyni
ulubiona zupa mojej córki
Odsłon: 135
Zupa z serków topionych
Błyskawiczna w przygotowaniu, cudownie kremowa, aksamitna zupa krem z serków...
Odsłon: 299