Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa ugotowana na ogonach wieprzowych i wędzonce. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająco na tyle, że zupy nie potrzeba dosalać.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy około 2 godzin.
W między czasie gotujemy wymyte ogony wieprzowe.
Smażymy boczek wędzony z cebulą, marchwią i pietruszką.
Ogony gotujemy około 1 godziny, do miękkości mięsa. Ugotowane ogony studzimy i ostudzone obieramy z mięsa, rozdrabniamy.
Do osobnego garnka wlewamy 2 litry wywaru z gotowanych ogonów i w tym nie solonym wywarze gotujemy wymoczoną fasolę do momentu aż będzie miękka,około 60-90 minut, zależy od gatunku fasoli.
Gdy fasola będzie już mięknięć dodajemy smażony boczek z warzywami, rozdrobnione mięso z ogonów i pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy pastą rosołową i przyprawą do fasoli.
Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi. 20 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i lubczyk. Możemy w razie potrzeby dodać troszkę majeranku suszonego.
Smacznego!!!