Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa ugotowana na ogonach wieprzowych i wędzonce. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająco na tyle, że zupy nie potrzeba dosalać.
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy około 2 godzin.
W między czasie gotujemy wymyte ogony wieprzowe.
Smażymy boczek wędzony z cebulą, marchwią i pietruszką.
Ogony gotujemy około 1 godziny, do miękkości mięsa. Ugotowane ogony studzimy i ostudzone obieramy z mięsa, rozdrabniamy.
Do osobnego garnka wlewamy 2 litry wywaru z gotowanych ogonów i w tym nie solonym wywarze gotujemy wymoczoną fasolę do momentu aż będzie miękka,około 60-90 minut, zależy od gatunku fasoli.
Gdy fasola będzie już mięknięć dodajemy smażony boczek z warzywami, rozdrobnione mięso z ogonów i pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy pastą rosołową i przyprawą do fasoli.
Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi. 20 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i lubczyk. Możemy w razie potrzeby dodać troszkę majeranku suszonego.
Smacznego!!!
Jeśli nie macie pomysłu na pyszną zupkę zapraszam do zapoznania się z moim pr...
Odsłon: 1422
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 95
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26637
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 770
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 142
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 843
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 95
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26637
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 770
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 142
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 843
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy około 2 godzin.
W między czasie gotujemy wymyte ogony wieprzowe.
Smażymy boczek wędzony z cebulą, marchwią i pietruszką.
Ogony gotujemy około 1 godziny, do miękkości mięsa. Ugotowane ogony studzimy i ostudzone obieramy z mięsa, rozdrabniamy.
Do osobnego garnka wlewamy 2 litry wywaru z gotowanych ogonów i w tym nie solonym wywarze gotujemy wymoczoną fasolę do momentu aż będzie miękka,około 60-90 minut, zależy od gatunku fasoli.
Gdy fasola będzie już mięknięć dodajemy smażony boczek z warzywami, rozdrobnione mięso z ogonów i pokrojone w kostkę ziemniaki, doprawiamy pastą rosołową i przyprawą do fasoli.
Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi. 20 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i lubczyk. Możemy w razie potrzeby dodać troszkę majeranku suszonego.
Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 21
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 98