Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla niektórych to rarytas lecz dla większości najgorsze zło, my jednak uwielbiamy
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1957
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3918
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1957
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3918
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3788
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 539
Składniki
Do garnka włożyć wypłukaną przygotowaną wołowinę wlać dwa litry wody i dodać marchew pokrojoną dowolnie zagotować, zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu do miękkości wołowiny w międzyczasie zdjąć powstałe szumowiny. Kupione flaki dokładnie wypłukać w kilkunastu wodach do czasu aż woda będzie przezroczysta, przelać je na durszlak aby ociekły z wody w której były płukane
W trakcie gotowania dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną i suszoną włoszczyznę nadal gotując na wolnym ogniu, gdy już wołowina jest miękka wyjąć ją z wywaru do miski aby ostygła a w międzyczasie przełożyć flaczki i gotować do pełnej miękkości. W czasie gotowania się wywaru z flakami pokroić w paski ostygniętą wołowinę i dodać już do miękkich flaków nadal gotując
W czasie gotowania się całości gdy już flaczki są mięciutkie i robi się taka jakby skórka dodać kostki magii zamieszać zagotować wsypać majeranek oraz dodać czosnek przeciśnięty przez praskę a na koniec wsypać przyprawę do flaków ( ja dodaję tylko ta co jest na zdjęciu jak dla mnie najlepsza ). Zagotować przez pięć minut zamieszać, po wszystkim wyłączyć gaz i odstawić
Ugotowane na rosole wołowym flaczki podałam z bułka pszenna bo tak lubimy najbardziej ale każdy może jadać z czym lubi. Słyszałam że ludzie jedzą flaczki nawet z ziemniakami ja jakoś nie mam odwagi tak spróbować, często też robię flaczki zapalane lub z koncentratem pomidorowym jednak klasyczne najlepsze