Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla niektórych to rarytas lecz dla większości najgorsze zło, my jednak uwielbiamy
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Do garnka włożyć wypłukaną przygotowaną wołowinę wlać dwa litry wody i dodać marchew pokrojoną dowolnie zagotować, zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu do miękkości wołowiny w międzyczasie zdjąć powstałe szumowiny. Kupione flaki dokładnie wypłukać w kilkunastu wodach do czasu aż woda będzie przezroczysta, przelać je na durszlak aby ociekły z wody w której były płukane
W trakcie gotowania dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną i suszoną włoszczyznę nadal gotując na wolnym ogniu, gdy już wołowina jest miękka wyjąć ją z wywaru do miski aby ostygła a w międzyczasie przełożyć flaczki i gotować do pełnej miękkości. W czasie gotowania się wywaru z flakami pokroić w paski ostygniętą wołowinę i dodać już do miękkich flaków nadal gotując
W czasie gotowania się całości gdy już flaczki są mięciutkie i robi się taka jakby skórka dodać kostki magii zamieszać zagotować wsypać majeranek oraz dodać czosnek przeciśnięty przez praskę a na koniec wsypać przyprawę do flaków ( ja dodaję tylko ta co jest na zdjęciu jak dla mnie najlepsza ). Zagotować przez pięć minut zamieszać, po wszystkim wyłączyć gaz i odstawić
Ugotowane na rosole wołowym flaczki podałam z bułka pszenna bo tak lubimy najbardziej ale każdy może jadać z czym lubi. Słyszałam że ludzie jedzą flaczki nawet z ziemniakami ja jakoś nie mam odwagi tak spróbować, często też robię flaczki zapalane lub z koncentratem pomidorowym jednak klasyczne najlepsze