Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowo- kapuściana zupa z klopsikami i ryżem. Wszystkie składniki i smak jak w gołabkach, tylko mniej pracy:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8443
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8443
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Składniki
Kapustę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć lekko kapustę ( ok 5 minut). Zalać ją rosołkiem (zostawić 1 szklankę). Jak używacie surowej marchewki to obrać ją i pokroić w ćwiartki, wrzucić do zupy. Gotować ok 20 minut.
W tym czasie ugotować w wodzie ryż - gotować go 2-3 minuty krócej niż w instrukcji na opakowaniu, żeby był lekko twardawy. Ugotowany ryż przepłukać zimną wodą (w torebce).
Cebulkę drobno posiekać i lekko podsmażyć. Wszystkie składniki klopsików (wraz z cebulką) wymieszać dokładnie w misce a potem uformować małe pulpeciki. Pulpeciki lekko przesmażyć na oleju ( można je też ugotować bezpośrednio w zupie).
Marchewkę wyjąć z zupy - wrzucić do blendera razem z przecierem pomidorowymi pozostałym rosołkiem - całość zmiksować i potem wlać do zupy. Dodać pulpeciki, podgotować 5 minut, na koniec dodać ryż i całość doprawić solą i pieprzem. Zupa jest najlepsza następnego dnia.