Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowo- kapuściana zupa z klopsikami i ryżem. Wszystkie składniki i smak jak w gołabkach, tylko mniej pracy:)
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 39
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 20
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 19
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 39
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 20
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 19
Składniki
Kapustę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć lekko kapustę ( ok 5 minut). Zalać ją rosołkiem (zostawić 1 szklankę). Jak używacie surowej marchewki to obrać ją i pokroić w ćwiartki, wrzucić do zupy. Gotować ok 20 minut.
W tym czasie ugotować w wodzie ryż - gotować go 2-3 minuty krócej niż w instrukcji na opakowaniu, żeby był lekko twardawy. Ugotowany ryż przepłukać zimną wodą (w torebce).
Cebulkę drobno posiekać i lekko podsmażyć. Wszystkie składniki klopsików (wraz z cebulką) wymieszać dokładnie w misce a potem uformować małe pulpeciki. Pulpeciki lekko przesmażyć na oleju ( można je też ugotować bezpośrednio w zupie).
Marchewkę wyjąć z zupy - wrzucić do blendera razem z przecierem pomidorowymi pozostałym rosołkiem - całość zmiksować i potem wlać do zupy. Dodać pulpeciki, podgotować 5 minut, na koniec dodać ryż i całość doprawić solą i pieprzem. Zupa jest najlepsza następnego dnia.