Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , domowa zupa z własnoręcznie zbieranych grzybów to idealny pomysł na obiad .
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22429
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 495
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22429
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 495
Składniki
Rosół zagotowujemy dodajemy do niego obgotowane grzyby ( szybciej gotujemy grzyby od zagotowania około 30 minut następnie studzimy) , pokrojoną w pół plasterki por i starte na grubych oczkach warzywa , gotujemy około 15 minut na małym ogniu .
Po upływie tego czasu zupę doprawiamy do smaku przyprawami , dosypujemy zmielone suszone grzybki (ja osobiście suszę nóżki grzybów a później miele w młynku od kawy) . Na koniec dosypujemy posiekaną natkę pietruszki , zagotowujemy .
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu . Gotowy makaron dodajemy do zupy , mieszamy , ponownie doprawiamy .