Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , domowa zupa z własnoręcznie zbieranych grzybów to idealny pomysł na obiad .
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 45
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 45
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Składniki
Rosół zagotowujemy dodajemy do niego obgotowane grzyby ( szybciej gotujemy grzyby od zagotowania około 30 minut następnie studzimy) , pokrojoną w pół plasterki por i starte na grubych oczkach warzywa , gotujemy około 15 minut na małym ogniu .
Po upływie tego czasu zupę doprawiamy do smaku przyprawami , dosypujemy zmielone suszone grzybki (ja osobiście suszę nóżki grzybów a później miele w młynku od kawy) . Na koniec dosypujemy posiekaną natkę pietruszki , zagotowujemy .
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu . Gotowy makaron dodajemy do zupy , mieszamy , ponownie doprawiamy .