Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , domowa zupa z własnoręcznie zbieranych grzybów to idealny pomysł na obiad .
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 153
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Rosół zagotowujemy dodajemy do niego obgotowane grzyby ( szybciej gotujemy grzyby od zagotowania około 30 minut następnie studzimy) , pokrojoną w pół plasterki por i starte na grubych oczkach warzywa , gotujemy około 15 minut na małym ogniu .
Po upływie tego czasu zupę doprawiamy do smaku przyprawami , dosypujemy zmielone suszone grzybki (ja osobiście suszę nóżki grzybów a później miele w młynku od kawy) . Na koniec dosypujemy posiekaną natkę pietruszki , zagotowujemy .
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu . Gotowy makaron dodajemy do zupy , mieszamy , ponownie doprawiamy .