Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwyczajna zupa jarzynowa a można nadać jej zupełnie innego charakteru. Mleczko kokosowe, warzywa, przyprawy oraz bulion to zdrowe połączenie.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
Cebulę, czosnek obieramy i drobno siekamy. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w niewielkie kawałki. Nacieramy solą, pieprzem i chilli, odstawiamy na 15 minut.
W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy do miękkości cebuli. Dodajemy kawałki kurczaka oraz curry i smażymy ok. 3 minut. Następnie wrzucamy warzywa z opakowania i smażymy kolejne 10 minut.
Dolewamy bulion i mleczko kokosowe. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy zupę posiekanym szczypiorkiem.