Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwyczajna zupa jarzynowa a można nadać jej zupełnie innego charakteru. Mleczko kokosowe, warzywa, przyprawy oraz bulion to zdrowe połączenie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
Cebulę, czosnek obieramy i drobno siekamy. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w niewielkie kawałki. Nacieramy solą, pieprzem i chilli, odstawiamy na 15 minut.
W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy posiekaną cebulę oraz czosnek i smażymy do miękkości cebuli. Dodajemy kawałki kurczaka oraz curry i smażymy ok. 3 minut. Następnie wrzucamy warzywa z opakowania i smażymy kolejne 10 minut.
Dolewamy bulion i mleczko kokosowe. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy zupę posiekanym szczypiorkiem.