Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zupa na wieprzowinie. Przepis pochodzi z 427. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105483
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 98
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4555
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 37
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105483
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 98
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4555
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 37
Składniki
Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować do miękkości.
Łopatkę i żeberka wyłowić i przełożyć na deskę. Do wywaru wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i połówkę selera oraz marchewkę pokrojoną w talarki, poszatkowaną kapustę i czosnek. Przyprawić świeżym tymiankiem. Pod przykryciem gotować przez 20-25 minut.
Po tym czasie doprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem. Nalać na talerz. Ugotowane mięso poszarpać na mniejsze kawałki i dodać do jarzynówki. Udekorować natką pietruszki.
Zupę można dodatkowo zagęścić zasmażką, ale nie jest to konieczne.