Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zupa na wieprzowinie. Przepis pochodzi z 427. odcinka programu "Ewa gotuje".
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4548
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4548
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424343
Składniki
Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować do miękkości.
Łopatkę i żeberka wyłowić i przełożyć na deskę. Do wywaru wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i połówkę selera oraz marchewkę pokrojoną w talarki, poszatkowaną kapustę i czosnek. Przyprawić świeżym tymiankiem. Pod przykryciem gotować przez 20-25 minut.
Po tym czasie doprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem. Nalać na talerz. Ugotowane mięso poszarpać na mniejsze kawałki i dodać do jarzynówki. Udekorować natką pietruszki.
Zupę można dodatkowo zagęścić zasmażką, ale nie jest to konieczne.