Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zupa na wieprzowinie. Przepis pochodzi z 427. odcinka programu "Ewa gotuje".
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8189
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13056
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 393
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 133
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2251
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8189
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13056
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 393
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 133
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2251
Składniki
Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować do miękkości.
Łopatkę i żeberka wyłowić i przełożyć na deskę. Do wywaru wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i połówkę selera oraz marchewkę pokrojoną w talarki, poszatkowaną kapustę i czosnek. Przyprawić świeżym tymiankiem. Pod przykryciem gotować przez 20-25 minut.
Po tym czasie doprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem. Nalać na talerz. Ugotowane mięso poszarpać na mniejsze kawałki i dodać do jarzynówki. Udekorować natką pietruszki.
Zupę można dodatkowo zagęścić zasmażką, ale nie jest to konieczne.