Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zupa na wieprzowinie. Przepis pochodzi z 427. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5615
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8859
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7837
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5384
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5615
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8859
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7837
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5384
Składniki
Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować do miękkości.
Łopatkę i żeberka wyłowić i przełożyć na deskę. Do wywaru wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i połówkę selera oraz marchewkę pokrojoną w talarki, poszatkowaną kapustę i czosnek. Przyprawić świeżym tymiankiem. Pod przykryciem gotować przez 20-25 minut.
Po tym czasie doprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem. Nalać na talerz. Ugotowane mięso poszarpać na mniejsze kawałki i dodać do jarzynówki. Udekorować natką pietruszki.
Zupę można dodatkowo zagęścić zasmażką, ale nie jest to konieczne.