Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita zupa na wieprzowinie. Przepis pochodzi z 427. odcinka programu "Ewa gotuje".
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1700
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18586
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6354
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1144
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1700
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18586
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6354
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1144
Składniki
Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować do miękkości.
Łopatkę i żeberka wyłowić i przełożyć na deskę. Do wywaru wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i połówkę selera oraz marchewkę pokrojoną w talarki, poszatkowaną kapustę i czosnek. Przyprawić świeżym tymiankiem. Pod przykryciem gotować przez 20-25 minut.
Po tym czasie doprawić zupę świeżo zmielonym pieprzem. Nalać na talerz. Ugotowane mięso poszarpać na mniejsze kawałki i dodać do jarzynówki. Udekorować natką pietruszki.
Zupę można dodatkowo zagęścić zasmażką, ale nie jest to konieczne.