Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powstała z potrzeby chwili, gdy został mi sos mięsny oraz kawałek kalafiora. Trzeba było te składniki jakoś zagospodarować. Nic lepszego, niż zupa kalafiorowa nie wpadło mi do głowy.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 89
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 103
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 89
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 103
Składniki
W trzech litrach osolonej wody zagotować marchewkę pokrojoną w plasterki, związany pęczek zieleniny (natki pietruszki i koperku). Wywar gotować 20 minut, wyjąc zieleninę. Do wywaru dodać makaron i różyczki kalafiora. Zupę gotować 5- 7 minut, często mieszając, aby makaron nie przywarł do dna garnka. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać do zupy. Gdy zupa będzie ugotowana, dodać sos mięsny, śmietanę. Całość doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!