Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powstała z potrzeby chwili, gdy został mi sos mięsny oraz kawałek kalafiora. Trzeba było te składniki jakoś zagospodarować. Nic lepszego, niż zupa kalafiorowa nie wpadło mi do głowy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1449
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5962
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1449
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5962
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18792
Składniki
W trzech litrach osolonej wody zagotować marchewkę pokrojoną w plasterki, związany pęczek zieleniny (natki pietruszki i koperku). Wywar gotować 20 minut, wyjąc zieleninę. Do wywaru dodać makaron i różyczki kalafiora. Zupę gotować 5- 7 minut, często mieszając, aby makaron nie przywarł do dna garnka. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać do zupy. Gdy zupa będzie ugotowana, dodać sos mięsny, śmietanę. Całość doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!