Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 16876

Dodano:

Odsłon: 434

Tę zupę można ugotować bez mięsa wtedy będzie wegetariańska.

Składniki

  • 1 duży kalafior
  • włoszczyzna
  • pieczony stek wieprzowy z kością
  • sól
  • pół szklanki śmietany 18 %
  • 1 łyżka mąki
  • 100 g makaronu trybiki
  • koperek
  • natka pietruszki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa kalafiorowa

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę umyłem, oczyściłem, pokroiłem. Nastawiłem wodę. Kalafior umyłem, rozebrałem na niewielkie różyczki, łodyżki drobno pokroiłem. Gdy woda zawrzała włożyłem pokrojoną włoszczyznę, pieczony stek wieprzowy z kością, dodałem przyprawy. Gotowałem, aż warzywa zrobiły się miękkie, dodałem kalafior, gotowałem ok. 15 minut. Następnie wsypałem makaron. Gotowałem jeszcze ok. 8 minut.
    Zagęściłem zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotowałem. Już na talerzach wsypałem zieleninę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń