Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z marchewką

Zupa kalafiorowa z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11258

Dodano:

Odsłon: 671

smaczna, ekspresowa w przygotowaniu, rozgrzewająca w sam raz na jesienny obiad :-)

Składniki

  • kalafior 50 dag
  • cebula 1 średnia
  • marchew 2 średnie
  • ziemniaki 5 szt.
  • bulion lub rosół 1,5l
  • koperek
  • śmietana 12% 10 dag
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa kalafiorowa z marchewką

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażyc do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę, dodać obrana i pokrojoną w dosyc cienkie plastry marchewkę, smażyc ok. 2 min. Dodac obrane i pokrojone w kostke ziemniaki, przyprawic solą i pieprzem, wymieszać i smażyc ok. 5-7 min. Dodac umyty i podzielony na małe różyczki kalafior, smażyć kilka minut. Wlać gorący bulion i zagotowac. Całość gotowac na małym ogniu ok. 15-20 min. aż warzywa zmiekną. Następnie do śmietany dodać kilka łyżek zupy, aby ją zahartować. Całość przelać do zupy, wymieszać i podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia. Dodac koperek. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń