Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, ekspresowa w przygotowaniu, rozgrzewająca w sam raz na jesienny obiad :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażyc do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę, dodać obrana i pokrojoną w dosyc cienkie plastry marchewkę, smażyc ok. 2 min. Dodac obrane i pokrojone w kostke ziemniaki, przyprawic solą i pieprzem, wymieszać i smażyc ok. 5-7 min. Dodac umyty i podzielony na małe różyczki kalafior, smażyć kilka minut. Wlać gorący bulion i zagotowac. Całość gotowac na małym ogniu ok. 15-20 min. aż warzywa zmiekną. Następnie do śmietany dodać kilka łyżek zupy, aby ją zahartować. Całość przelać do zupy, wymieszać i podgrzać, nie doprowadzając do wrzenia. Dodac koperek. Smacznego :-)