Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis jest całkowicie wegetariański bo nie było w nim kiełbasy. Dodałam ją za którymś razem gdy wiedziałam, że ludzie którzy będą ją jeść są bardziej mięsożerni. Osobiście preferuję wersję bez mięsa, ale warto przetestować obydwa warianty.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9045
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6405
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9045
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6405
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i obsmażyć w garnku z grubym dnem ok. 5 minut ciągle mieszając.
Dodać posiekaną cebulę i smażyć wszystko ok. 2 minut. Po tym czasie dodać czosnek pokrojony w plastry i smażyć wszystko aż do zeszklenia się cebuli, ciągle mieszając.
Ziemniaki z cebulą zalać bulionem. Dodać ziele i liście laurowe. Opcjonalnie dodać kiełbaskę pokrojoną w plasterki.
Dodać majeranek i poczekać aż smaki się przejdą. Wszystko gotować aż do momentu gdy ziemniaki będą miękkie.
Śmietanę zahartować gorącą zupą. Wlać do garnka. Wszystko doprawić sosem sojowym na słoność i pieprzem.