Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis jest całkowicie wegetariański bo nie było w nim kiełbasy. Dodałam ją za którymś razem gdy wiedziałam, że ludzie którzy będą ją jeść są bardziej mięsożerni. Osobiście preferuję wersję bez mięsa, ale warto przetestować obydwa warianty.
Ziemniaki pokroić w kostkę i obsmażyć w garnku z grubym dnem ok. 5 minut ciągle mieszając.
Dodać posiekaną cebulę i smażyć wszystko ok. 2 minut. Po tym czasie dodać czosnek pokrojony w plastry i smażyć wszystko aż do zeszklenia się cebuli, ciągle mieszając.
Ziemniaki z cebulą zalać bulionem. Dodać ziele i liście laurowe. Opcjonalnie dodać kiełbaskę pokrojoną w plasterki.
Dodać majeranek i poczekać aż smaki się przejdą. Wszystko gotować aż do momentu gdy ziemniaki będą miękkie.
Śmietanę zahartować gorącą zupą. Wlać do garnka. Wszystko doprawić sosem sojowym na słoność i pieprzem.
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 78
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10664
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 435
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 150
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 78
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10664
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 435
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 150
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i obsmażyć w garnku z grubym dnem ok. 5 minut ciągle mieszając.
Dodać posiekaną cebulę i smażyć wszystko ok. 2 minut. Po tym czasie dodać czosnek pokrojony w plastry i smażyć wszystko aż do zeszklenia się cebuli, ciągle mieszając.
Ziemniaki z cebulą zalać bulionem. Dodać ziele i liście laurowe. Opcjonalnie dodać kiełbaskę pokrojoną w plasterki.
Dodać majeranek i poczekać aż smaki się przejdą. Wszystko gotować aż do momentu gdy ziemniaki będą miękkie.
Śmietanę zahartować gorącą zupą. Wlać do garnka. Wszystko doprawić sosem sojowym na słoność i pieprzem.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 163
Chłodnik z rzodkiewki
Idealny na upalne dni :)
Odsłon: 115