Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 340
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1757
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 340
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1757
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Cebule pokroić w piórka, poddusić. Dodać bulion i wino, doprawić, solą, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Gotować ok 20 min. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować masłem i zrumienić w piekarniku. Po wyjęciu grzanek, natrzeć je czosnkiem. Nakładać po dwie grzanki na talerz zupy, posypać startym ementalerem, po czym włożyć do piekarnika na tak długo, aby ser się stopił.