Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z dyni
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4449
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1053
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 467
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3079
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38772
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4449
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1053
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 467
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3079
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38772
Składniki
Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną dynię i seler. Smaż przez okolo 10 minut. Dodaj kukurydzę. Całość zalej bulionem i gotuj ok 20 minut, do miękkości warzyw. Dodaj ser i śmietanę. Zbleduj. Na koniec dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem według upodobań.
Kromki chleba pokrój w kostkę. Dodaj zioła prowansalskie. Susz na patelni, na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodaj masło i suzz jeszcze chwilę. Smacznego!