Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z dyni
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14375
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1671
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16456
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6612
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14375
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1671
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16456
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6612
Składniki
Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną dynię i seler. Smaż przez okolo 10 minut. Dodaj kukurydzę. Całość zalej bulionem i gotuj ok 20 minut, do miękkości warzyw. Dodaj ser i śmietanę. Zbleduj. Na koniec dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem według upodobań.
Kromki chleba pokrój w kostkę. Dodaj zioła prowansalskie. Susz na patelni, na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodaj masło i suzz jeszcze chwilę. Smacznego!