Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z dyni
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną dynię i seler. Smaż przez okolo 10 minut. Dodaj kukurydzę. Całość zalej bulionem i gotuj ok 20 minut, do miękkości warzyw. Dodaj ser i śmietanę. Zbleduj. Na koniec dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem według upodobań.
Kromki chleba pokrój w kostkę. Dodaj zioła prowansalskie. Susz na patelni, na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodaj masło i suzz jeszcze chwilę. Smacznego!