Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z dyni
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3491
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3491
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Składniki
Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną dynię i seler. Smaż przez okolo 10 minut. Dodaj kukurydzę. Całość zalej bulionem i gotuj ok 20 minut, do miękkości warzyw. Dodaj ser i śmietanę. Zbleduj. Na koniec dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem według upodobań.
Kromki chleba pokrój w kostkę. Dodaj zioła prowansalskie. Susz na patelni, na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodaj masło i suzz jeszcze chwilę. Smacznego!