Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z groszku, moja ulubiona, można podać z wędzonym łososiem. Smacznego.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 684
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 385
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 101
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 63
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 39
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 684
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 385
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 101
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 63
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 39
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę, następnie cebulę pokrojoną w półplasterki, i czosnek, podsmażamy ok. 2-3 minut. Dodajemy groszek, pokrojony imbir i bazylię , mieszamy. Zalewamy bulionem, dodajemy sól, pieprz, gotujemy ok. 25-30 minut. Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy gorącą zupę do picia np. w filiżance.. Można ugotować z połowy podanej porcji. Ja uwielbiam smak i aromat tej zupy i dlatego gotuję większą porcję.
Można też podać bardziej wykwintnie z wędzonym łososiem i koperkiem oraz kilkoma kroplami śmietany np. 30%. Smacznego.