Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa krem z groszku, moja ulubiona, można podać z wędzonym łososiem. Smacznego.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415185
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2489
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415185
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2489
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę, następnie cebulę pokrojoną w półplasterki, i czosnek, podsmażamy ok. 2-3 minut. Dodajemy groszek, pokrojony imbir i bazylię , mieszamy. Zalewamy bulionem, dodajemy sól, pieprz, gotujemy ok. 25-30 minut. Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy gorącą zupę do picia np. w filiżance.. Można ugotować z połowy podanej porcji. Ja uwielbiam smak i aromat tej zupy i dlatego gotuję większą porcję.
Można też podać bardziej wykwintnie z wędzonym łososiem i koperkiem oraz kilkoma kroplami śmietany np. 30%. Smacznego.