Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, solimy,dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i stawiamy na gazie. Ogórki, marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek rozgniatamy. Wszystko wrzucamy do garnka z gotującą wodą.
Gdy warzywa będą miękkie wsypujemy ryż i dalej gotujemy.W trakcie gotowania ubywa wody, dlatego trzeba kontrolować i dolewać wodę. Gdy ryż będzie ugotowany wyłączamy gaz.
Do tak ugotowanej zupy dodajemy śmietanę (śmietanę trzeba zahartować, aby się nie zważyła w zupie tzn. do śmietany dolewamy gorący wywar i energicznie mieszamy) i pieprz do smaku. Kroimy drobno koperek i dodajemy do zupy. Wlewamy na talerz i jemy mniam, mniam :)