Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, solimy,dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i stawiamy na gazie. Ogórki, marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek rozgniatamy. Wszystko wrzucamy do garnka z gotującą wodą.
Gdy warzywa będą miękkie wsypujemy ryż i dalej gotujemy.W trakcie gotowania ubywa wody, dlatego trzeba kontrolować i dolewać wodę. Gdy ryż będzie ugotowany wyłączamy gaz.
Do tak ugotowanej zupy dodajemy śmietanę (śmietanę trzeba zahartować, aby się nie zważyła w zupie tzn. do śmietany dolewamy gorący wywar i energicznie mieszamy) i pieprz do smaku. Kroimy drobno koperek i dodajemy do zupy. Wlewamy na talerz i jemy mniam, mniam :)