Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ogórkowa karnawałowa

Zupa ogórkowa karnawałowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 1146

Dodano:

Odsłon: 664

Taką zupę polecam po hucznej zabawie sylwestrowej. Jest pyszna. Tylko białe warzywa.

Składniki

  • duża cebula
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • duża pietruszka lub dwie mniejsze
  • pól selera
  • 80 g kaszy pęczak
  • 4 ziemniaki
  • 5 kiszonych ogórków
  • szklanka sosu spod ogórków
  • 2 łyżki posiekanego świżego koperku
  • natka pietruszki
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa ogórkowa karnawałowa

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojony w drobna kostkę czosnek. Dodać mielone mięso z indyka. Smażyć, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać 1,5-2 lity wody , kulki ziela angielskiego, listek laurowy.
    Gotować na wolnym ogniu.
    Dodać przepłukaną kasze pęczak i ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Gotować ok 15 min. Dodać obrane i starte na tarce, na grubych oczkach pietruszki i selera.
    Gotować na wolnym ogniu kolejne 15 min.
    Teraz kolej na ogórki starte na tarce, na grubych oczkach i sos spod ogórków.
    Gotować jeszcze kilka minut. Dodać świeżo mielony czarny pieprz, sól do smaku i koperek.
    Smacznego. Na zdrowie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń