Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę polecam po hucznej zabawie. Jest pyszna. Tylko białe warzywa.
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 171
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 117
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 171
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 117
Składniki
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojony w drobna kostkę czosnek. Dodać mielone mięso z indyka. Smażyć, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać 1,5-2 lity wody , kulki ziela angielskiego, listek laurowy. Gotować na wolnym ogniu. Dodać przepłukaną kasze pęczak i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować ok 15 min. Dodać obrane i starte na tarce, na grubych oczkach pietruszki i selera. Gotować na wolnym ogniu kolejne 15 min. Teraz kolej na ogórki starte na tarce, na grubych oczkach i sos spod ogórków. Gotować jeszcze kilka minut. Dodać świeżo mielony czarny pieprz, sól do smaku i koperek. Smacznego. Na zdrowie.