Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna w smaku :)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty czosnek i cebulę (na najmniejszych oczkach),namoczoną bułkę, jajko i troszkę bułki tartej. Wyrabiamy masę, formujemy małe kotleciki i przesmażamy. Pieczarki pokroić w plastry , cebulkę w kostkę i przesmażamy na masełku doprawiając solą i pieprzem. Następnie do garnka wlać 2 litry wody, dodać degustę, pieprz w ziarnkach,kawałek pietruszki i selera, marchewkę pokrojona w kostkę i gotujemy. następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki lekko się podgotują dodajemy nasze klopsiki i przesmażone pieczarki z cebulką. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać serki topione. Gotować aż serki się roztopią. Po nalaniu zupki do talerza posypujemy natka pietruszki ;) Smacznego ;)