Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna w smaku :)
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1603
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 708
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 694
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 288
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1603
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 708
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 694
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 288
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty czosnek i cebulę (na najmniejszych oczkach),namoczoną bułkę, jajko i troszkę bułki tartej. Wyrabiamy masę, formujemy małe kotleciki i przesmażamy. Pieczarki pokroić w plastry , cebulkę w kostkę i przesmażamy na masełku doprawiając solą i pieprzem. Następnie do garnka wlać 2 litry wody, dodać degustę, pieprz w ziarnkach,kawałek pietruszki i selera, marchewkę pokrojona w kostkę i gotujemy. następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki lekko się podgotują dodajemy nasze klopsiki i przesmażone pieczarki z cebulką. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać serki topione. Gotować aż serki się roztopią. Po nalaniu zupki do talerza posypujemy natka pietruszki ;) Smacznego ;)