Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1730
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7390
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2896
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1730
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7390
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2896
Składniki
Opłukaną kaszę zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu. Po 20 min wrzucić umyte ,obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne 20 min.
W tym czasie oczyścić pieczarki ,opłukać ,pokroić w plasterki i dusić na maśle 12 min ,aż woda odparuje. Wrzucić do zupy i gotować 10 min (opcjonalnie dodać pokrojone w kostkę warzywa gotowane w bulionie). Wlać słodką i kwaśną śmietanę ,wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem ,doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.