Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i kaszą jęczmienną

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i kaszą jęczmienną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2231 Ocena: 49263

Dodano:

Odsłon: 2936

...

Składniki

  • 300 g pieczarek
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • 3 łyżki kaszy jęczmiennej
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 50 ml słodkiej śmietany
  • Sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pieczarkowa z ziemniakami i kaszą jęczmienną

Przygotowanie

  1. Opłukaną kaszę zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu. Po 20 min wrzucić umyte ,obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne 20 min.

  2. W tym czasie oczyścić pieczarki ,opłukać ,pokroić w plasterki i dusić na maśle 12 min ,aż woda odparuje. Wrzucić do zupy i gotować 10 min (opcjonalnie dodać pokrojone w kostkę warzywa gotowane w bulionie). Wlać słodką i kwaśną śmietanę ,wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem ,doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń