Zupy Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pomidory z puszki wlej na patelnie,dodaj pokrojone drobno swieze pomidory wraz z pokrojona bazylia i udus do powstania gestego sosu.
Do garczka wrzuc drob i podgotuj,jak zbiezesz szumowiny dodaj marchewke i kostki drobiowe.
Poduszone pomidory przelej na geste sito zrob przecier pomidorowy
Dodaj przecier do wywaru i gotoj 15 min,zapraw maka i smietana,dosmacz.
Na koniec dodaj posiekana natke pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kejtkejt 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Genialna. Taką zupę gotowała moja prababcia, z taką zmianą, że nie dodawała kostki rosołowej, a pomidorów oprócz świeżych używała takich ze słoika, pasteryzowanych samemu. Pychota, najlepsza na świecie!14 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda smakowicie. Jutro ją gotuję.11 Kto głosował? | Odpowiedz