Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie przepadam za pomidorową ale ta jest naprawdę pyszna, szybko się robi i zawsze mi wychodzi!:-)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85308
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2598
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10043
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4108
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7160
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85308
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2598
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10043
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4108
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7160
Składniki
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Obieramy cebule i kroimy w kostkę. Patelnie rozgrzewamy, topimy masło i smażymy pomidory z cebulą. Jak będą miękkie to miksujemy blenderem. W osobnym garnku gotujemy wywar na mięsie z marchewką i pietruszką, liściem laurowym i zielem angielskim. Jak mięso i warzywa będą miękkie dodajemy pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, zabielamy śmietaną i dodajemy posiekaną świeżą pietruszkę. Podajemy z ryżem, makaronem, grzankami - jak kto woli:-) SMACZNEGO!