Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie przepadam za pomidorową ale ta jest naprawdę pyszna, szybko się robi i zawsze mi wychodzi!:-)
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Składniki
Pomidory zalewamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Obieramy cebule i kroimy w kostkę. Patelnie rozgrzewamy, topimy masło i smażymy pomidory z cebulą. Jak będą miękkie to miksujemy blenderem. W osobnym garnku gotujemy wywar na mięsie z marchewką i pietruszką, liściem laurowym i zielem angielskim. Jak mięso i warzywa będą miękkie dodajemy pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, zabielamy śmietaną i dodajemy posiekaną świeżą pietruszkę. Podajemy z ryżem, makaronem, grzankami - jak kto woli:-) SMACZNEGO!