Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory darzę miłością absolutną, uwielbiam je w każdym wydaniu. Dzisiaj postanowiłam połączyć intensywny, ostry smak porów ze smakiem słodkiej gruszki. Powstała pyszna, sycąca zupa, której warto spróbować. Polecam!
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 362
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 302
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 362
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 302
Składniki
Pora oczyścić, umyć, pokroić w półplasterki. Tak przygotowane warzywo wrzucić do garnka, zalać wodą (2 litry), doprawić solą, białym pieprzem i gotować 10 minut (od momentu zagotowania). Po tym czasie dodać serek topiony oraz osączoną soczewicę. Wszystko razem gotować do momentu rozpuszczenia sera. Zupa nam się gotuje, czas więc obrać gruszki. Następnie pokroić je na ćwiartki, usunąć z nich gniazda nasienne. Gdy ser w naszej zupie się rozpuści, owoce należy włożyć do garnka. Zupy nie podgrzewać, tylko zostawić na kilka minut pod przykryciem, dla połączenia smaków i aromatów. Smacznego.