Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory darzę miłością absolutną, uwielbiam je w każdym wydaniu. Dzisiaj postanowiłam połączyć intensywny, ostry smak porów ze smakiem słodkiej gruszki. Powstała pyszna, sycąca zupa, której warto spróbować. Polecam!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 298
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3650
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 298
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3650
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Pora oczyścić, umyć, pokroić w półplasterki. Tak przygotowane warzywo wrzucić do garnka, zalać wodą (2 litry), doprawić solą, białym pieprzem i gotować 10 minut (od momentu zagotowania). Po tym czasie dodać serek topiony oraz osączoną soczewicę. Wszystko razem gotować do momentu rozpuszczenia sera. Zupa nam się gotuje, czas więc obrać gruszki. Następnie pokroić je na ćwiartki, usunąć z nich gniazda nasienne. Gdy ser w naszej zupie się rozpuści, owoce należy włożyć do garnka. Zupy nie podgrzewać, tylko zostawić na kilka minut pod przykryciem, dla połączenia smaków i aromatów. Smacznego.