Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi Drodzy, dzisiaj przed Wami zupa portugalska! Tak na prawdę składa się z dwóch składników i kilku bardzo aromatycznych przypraw. Połączenie smaków jest obłędne! Idealna zupka na jesienne popołudnia. Zapraszam do spróbowania. :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2310
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1334
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2310
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1334
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Składniki
Przygotować bulion z udka z kurczaka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować i w tym czasie przygotować pozostałe składniki zupy.
Dynię obrać, pokroić w grubą kostkę. Wyłożyć na blasze pergamin. Wrzucić dynię. Pokropić oliwą, posolić. Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut na góra-dół.
Szynkę pokroić w plasterki.
Dynię oraz szynkę przełożyć do garnka. Dodać przyprawy. Zalać bulionem przez sitko. Gotować przez 10 minut. Smacznego! :) RADA: Jeżeli nie zjemy zupy od razu po przygotowaniu, to proponuję wyjąć z niej goździki, ponieważ gdy leżą one w zupie dłużej niż dzień, to bardzo oddają swój smak i robi nam się zupa goździkowa ;)