Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi Drodzy, dzisiaj przed Wami zupa portugalska! Tak na prawdę składa się z dwóch składników i kilku bardzo aromatycznych przypraw. Połączenie smaków jest obłędne! Idealna zupka na jesienne popołudnia. Zapraszam do spróbowania. :)
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Składniki
Przygotować bulion z udka z kurczaka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować i w tym czasie przygotować pozostałe składniki zupy.
Dynię obrać, pokroić w grubą kostkę. Wyłożyć na blasze pergamin. Wrzucić dynię. Pokropić oliwą, posolić. Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut na góra-dół.
Szynkę pokroić w plasterki.
Dynię oraz szynkę przełożyć do garnka. Dodać przyprawy. Zalać bulionem przez sitko. Gotować przez 10 minut. Smacznego! :) RADA: Jeżeli nie zjemy zupy od razu po przygotowaniu, to proponuję wyjąć z niej goździki, ponieważ gdy leżą one w zupie dłużej niż dzień, to bardzo oddają swój smak i robi nam się zupa goździkowa ;)