Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi Drodzy, dzisiaj przed Wami zupa portugalska! Tak na prawdę składa się z dwóch składników i kilku bardzo aromatycznych przypraw. Połączenie smaków jest obłędne! Idealna zupka na jesienne popołudnia. Zapraszam do spróbowania. :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 71
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 238
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 71
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 238
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Składniki
Przygotować bulion z udka z kurczaka. Dodać sól, pieprz, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować i w tym czasie przygotować pozostałe składniki zupy.
Dynię obrać, pokroić w grubą kostkę. Wyłożyć na blasze pergamin. Wrzucić dynię. Pokropić oliwą, posolić. Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut na góra-dół.
Szynkę pokroić w plasterki.
Dynię oraz szynkę przełożyć do garnka. Dodać przyprawy. Zalać bulionem przez sitko. Gotować przez 10 minut. Smacznego! :) RADA: Jeżeli nie zjemy zupy od razu po przygotowaniu, to proponuję wyjąć z niej goździki, ponieważ gdy leżą one w zupie dłużej niż dzień, to bardzo oddają swój smak i robi nam się zupa goździkowa ;)