Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupka dla miłośników zielonego groszku! Ryż dodatkowo zupę zagęści i nada wrażenia "sytości"...
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 230
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 526
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 714
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 219
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6098
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 230
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 526
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 714
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 219
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6098
Składniki
Z kości i naci selera przygotować wywar. Gotować ok. 30 min. Następnie kość i seler wyciągnąć i dodać opłukany ryż, gotować ok. 10 min. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i groszek, doprawić do smaku i gotować ok. 10 min.
Z mąki i śmietany przygotować zawiesinę, którą zagęszczamy zupę. Dodać obrane mięso z kości. Przed podaniem można dodać gałązkę świeżego oregano. Smacznego!