Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupka dla miłośników zielonego groszku! Ryż dodatkowo zupę zagęści i nada wrażenia "sytości"...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2085
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1528
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2085
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1528
Składniki
Z kości i naci selera przygotować wywar. Gotować ok. 30 min. Następnie kość i seler wyciągnąć i dodać opłukany ryż, gotować ok. 10 min. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i groszek, doprawić do smaku i gotować ok. 10 min.
Z mąki i śmietany przygotować zawiesinę, którą zagęszczamy zupę. Dodać obrane mięso z kości. Przed podaniem można dodać gałązkę świeżego oregano. Smacznego!