Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupka dla miłośników zielonego groszku! Ryż dodatkowo zupę zagęści i nada wrażenia "sytości"...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 587
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1349
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 587
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1349
Składniki
Z kości i naci selera przygotować wywar. Gotować ok. 30 min. Następnie kość i seler wyciągnąć i dodać opłukany ryż, gotować ok. 10 min. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i groszek, doprawić do smaku i gotować ok. 10 min.
Z mąki i śmietany przygotować zawiesinę, którą zagęszczamy zupę. Dodać obrane mięso z kości. Przed podaniem można dodać gałązkę świeżego oregano. Smacznego!